RSS

Salariile bugetarilor si greva CFR-istilor

Ca bugetul de stat are probleme serioase nu mai constituie o surpriza pentru nimeni. Intarzierile platilor au inceput cu alocatiile pentru copii(pana la 2 saptamani intarziere), salariile profesorilor(8 zile intarziere la Univ Babes Bolyai in luna iunie), ale asistentilor sociali, ale cfr-istilor etc. Probabil sunt mai multe categorii. Toata lumea se oripileaza, mai mult sau mai putin; evident e neplacut.

Dar de aici pana la a bloca din senin circulatia trenurilor mi se pare o cale lunga. Ieri, in mai multe judete impiegatii au declansat o greva spontana care a durat doua ore. Trenuri de calatori si de marfa au fost blocate in garile in care se aflau la momentul respectiv, fara ca cineva sa fie anuntat anterior despre asta. Oricum o calatorie cu trenul dureaza mai mult decat e normal. Sa adaugi doua sau mai multe ore este extrem de neplacut si revoltator.

Oare cum ar reactiona persoanele respective daca li s-ar spune ca de maine nu mai e nevoie sa vina la munca? S-ar multumi si cu o intarziere de 2 zile, poate chiar 10. Oricum s-au facut multe disponibilizari la CFR asa ca ar trebui sa fie usor de gasit inlocuitori pentru ei.

Hai baieti CFR-isti, paleta in cui si treceti la agricultura, ca acolo o fi mai lejer!

Darie

P.S. In Republica Moldova sunt intarzieri la plata salariilor de cateva luni de zile.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 comentarii:

Anonim spunea...

Mai corect ar fi sa ni se spuna in fata ca nu mai este nevoie de noi , "sa punem paleta in cui " si eventual sa ne gasim de lucru in alta parte (daca se mai poate in conditiile in care se fac disponibilizari de peste tot ....) Oamenii aceia au avut un motiv ca sa faca greva si inca unul serios ! Nimeni nu vrea sa vina sa munceasca si sa nu fie platit! De ce am crede ca nu sunt bani cand parlamentarilor li se maresc indemnizatiile (cu bani de la buget ! ) iar omul de rand nu-si primeste nici salariul ciopartit ! Cand a spus Axinia adevarul? D-nul a spus ca daca intram in somaj tehnic vor avea bani pentru salarii , iata ca am intrat de luni de zile in somaj tehnic si tot nu ne luam salariul la timp ! Ce-ar fi ca alesii nostrii sa nu-si primeasca salariul cu lunile ? Ar mai veni la Parlament ? Ca ei nu vin oricumm...

Anonim spunea...

ce-ar fi ca parlamentarii nostrii sa nu-si primeasca salariile , ca tot sunt platiti din banii nostrii pe care noi nu ii primim ! Cum sa crdem ca nu exista bani vand ei isi maresc indemnizatiile iar omul de rand nu isi ia nici macar mizeria de salariu la timp ! Din ce sa traiasca ?E adevarat proverbul ca satulul nu-l crede pe cel flamand !

Anonim spunea...

Sua daca vin ori habar n-au desprece se discuta sau isi fac somnul de frumusete !

Anonim spunea...

Bugetul de stat are probleme dar parlamentarii nostrii nu simt , salariile lor au crescut , oare de ce ? Toate salariile di Romania s-au diminuat sau au inghetat , ale lor nu ...

Dani spunea...

La CFR e cel mai bun exemplu de management prost. In tara noastra, unde nu avem drumuri, transportul pe cale ferata ar trebui sa mearga struna. Dar aici vine problema managementului deficitar, al nasului care ia spaga, al vanzatoarei nesimtite de la ghiseu, al personalului care curata de mantuiala in tren si in gara, al muncitorilor de genu Dorel&Co... Din punctul meu de vedere ministrii transporturilor sunt principalii vinovati, dar fara justitie cine sa-i traga la raspundere?

Anonim spunea...

Managerii societatilor CFR nu dau doi bani , ei oricum isi iau banii ,au alt contract individual de munca decat salariatii ! Nu stiati asta ?

Anonim spunea...

D-nul Axinia este pus in fata pentru ca minte frumos !

Anonim spunea...

"In Republica Moldova sunt intarzieri la plata salariilor de cateva luni de zile"

..... Si cui i-ar place sa traiasca in Republica Moldova ? De fapt nici nu cred ca este prea mare diferenta ...

Darie spunea...

Am scris articolul asta in urma unei greve spontane, pe care am considerat-o iresponsabila tinand cont ca a afectat o multime de oameni nevinovati, aflati in trenuri la momentul ala. Sunt in asentimentul celor care sunt nedreptatiti si nu isi primesc banii pentru munca depusa, dar consider ca a face victime colaterale pasagerii trenurilor este nedrept. Nu am nimic impotriva grevelor organizate, in care se cer drepturi legitime.

Am vrut sa mai zic ca sunt si altii mai necajiti ca noi si sa incercam sa fim rabdatori si muncitori. Si diferenta este mare fata de Republica Moldova.

Anonim spunea...

De ce sa nu ne comparam cu Nigeria ? Acolo salariul este de 5 $ / luna .... cine il are si pe ala... Avem facturi de platit la care platim penalizari ...fiindca nu le putem plati la timp . Noi venim la serviciu chiar daca chipurile suntem in somaj tehnic , salariile ne-au fost diminuate cu 25% , vrem ca macar mizeria asta de salariu sa o luam la timp , daca nu , sa se declare falimentari si sa ne trimita pe toti in somaj ... sa faca ceva pentru ca nici asa nu se mai poate ....

Anonim spunea...

nimeni nu vrea sa faca greva si sa-i afecteze pe altii... dar acum am inteles ce inseamna sa muncesti si sa nu iti primesti salariul mai ales daca asta este singura sursa de venit .Probabil ca in Romania nu se mai poate trai din munca cinstita ..

Trimiteți un comentariu